Sidebar

24
za, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

079 Zoetermeer Cultuur - Binnenkort zal het kunstwerk Maquettetafel met Stookhuis van kunstenaar Alphons ter Avest verplaatst worden naar de stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem.

Dit deel van kunstwerk, dat bestaat uit totaal 4 delen verspreid door Oosterheem, stond sinds 2016 op een tijdelijke locatie bij de Burgemeester Middelberglaan bij een voetbalveldje. Nu wordt het kunstwerk definitief geplaatst op het terrein van De Weidemolen.

Over het kunstwerk

De bestaande maquette van Oosterheem is opgedeeld in vier verschillende Maquettetafels. Bewoners kunnen hun eigen huis, in het klein, op terug vinden. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk. De scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is 'thuis' voor velen uit Oosterheem. Het is belangrijk dat kunst in de openbare ruimte niet op zichzelf staat, maar dat het juist tussen de bewoners staat en onderdeel van het dagelijks leven is. Elke Maquettetafel heeft een toegevoegd element wat verwijst naar het stedelijk gebied. De Maquettetafel met Stookhuis is een fabriek. Voor de oven is een handleiding en een sleutel bij De Weidemolen verkrijgbaar.

Meer informatie over kunst: www.zoetermeer.nl/kunst.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.